Nieuws


2020

Nieuwsbrief december 2020

Geschreven door Secretaris op 19 december 2020 om 16:03

Van het bestuur

Ook al kunnen onze deelnemers en vrijwilligers op dit moment niet bezig zijn met de normale activiteiten, als bestuur proberen we deze tijd zo goed mogelijk door te komen.
Contact houden met iedereen is in deze tijd belangrijker dan ooit. Vandaar ons initiatief voor het uitbrengen van een nieuwsbrief waarvoor velen een bijdrage hebben geleverd, heel hartelijk dank !!!
Het bestuur heeft ondanks het stilleggen van de activiteiten een aantal keren vergaderd. Daarbij waren drie personen fysiek op 1,5 meter van elkaar aanwezig en deden de andere twee mee via beeldbellen. Zo waren we toch voltallig.
Tijdens de vergaderingen ging het vooral over de corona maatregelen en alle daaruit voortvloeiende gevolgen voor De Brug. Vooral ook over de vraag hoe we ons toch met elkaar verbonden kunnen blijven voelen. We hebben natuurlijk Rika die in mei een kaartje stuurde naar alle zwemmers. Onze voorzitter Joke organiseerde een kleurplatenactie.
In augustus leek een voorzichtige start van het zwemmen mogelijk. Na een inventarisatie van vrijwilligers en deelnemers is een kleine groep op 23 september het water weer ingegaan. Helaas moest na de persconferentie van 13 oktober al weer worden gestopt.
Rika klom opnieuw in de pen en stuurde nogmaals kaartjes – nu ook voor de vrijwilligers – rond. En op dit moment zijn jullie bezig met het lezen van de eerste nieuwsbrief van ‘onze Brug’. We hopen dat daar veel plezier aan wordt beleefd. Maar nog meer hopen we elkaar in 2021 weer echt te kunnen ontmoeten bij de activiteiten die voor ons allemaal zo waardevol en belangrijk zijn !
*************************************************************************************************
Van de penningmeester,

Met mij gaat het prima, maar daar moet je wel wat voor doen natuurlijk. Mij houden aan de Covid 19 maatregelen vind ik niet zo moeilijk. Je doet het immers voor elkaar. Naast het penningmeesterschap bij de Brug doe ik ook nog ander vrijwilligerswerk, en alles bij elkaar mis ik toch wel dat je daar niet actief mee bezig kunt zijn.
Ik maak graag muziek voor en met anderen. Dat weet Gerrie Raapis ook goed. Want hij heeft mij vorig jaar fantastisch geholpen met het Sinterklaasfeest in het zwembad van Oldekerk. En met de kerst mocht ik hem met de accordeon begeleiden toen hij ging zingen. Kijk, dat zijn de mooie dingen in mijn leven die ik toch wel mis nu.
Maar gelukkig las ik vandaag in de krant dat er in januari kan worden begonnen met de inenting tegen dit vervelende Corona virus. Ik hoop dat iedereen het nog even volhoudt en de moed niet verliest. Heel veel mag niet, maar blijf positief, want er mag ook nog heel veel wel!!! Geniet van kerst en daarna van de oliebollen, blijf gezond en ik hoop dat we over een tijdje weer gezellig met elkaar om kunnen gaan.
Jaap van der Veen

Een CORONA sinterkerstgroet
2020 het jaar die we niet snel weer vergeten,
want corona kwam en dat hebben we geweten.
NIET zwemmen en werken, maar thuisblijven.
Dus ging ik na 6 à 7 week maar kaartjes schrijven.
Blijf gezond en hou goede moed,
hierbij een hartelijke zwemgroet.
M’n laptop en mobiel draaiden overuren,
dus ging ik na vele jaren weer aan ‘t borduren.
Heel langzaam werden we corona de baas
en lapten in de vakantie de regels niet aan onze laars.
Even weer zwemmen en werken, wat fijn.
Maar dit zou van erg korte duur zijn.
Opnieuw kwam ook corona van vakantie terug.
Greep weer om zich heen, best wel vlug.
Weer uit ons ritme en dagelijkse dingen
en op deze manier gaan we ook kerstliedjes zingen.
Met mij gaat het goed,
Voor iedereen een KNUFFELZWEMGROET.
Rika Lap

***************************************************************************
Iedereen kent Leo Galdermans en Leo kent ons allemaal.
Een smartphone gebruikt hij niet om te appen en een e-mailadres heeft hij niet.
Hem een bijdrage vragen voor deze nieuwsbrief ging niet via de digitale weg.
Gelukkig is hij via zijn vaste telefoonnummer goed bereikbaar en was hij zeker in voor een praatje. Grietje heeft met hem gebeld en afgesproken dat zij het volgende namens hem laat weten :
Het gaat goed met Leo. Hij is blij dat hij door kan zetten en ook blij met z’n beide poezen die al meer dan 20 jaar oud zijn.
Leo gaat vaak fietsen en kan dan meteen naar de winkel om eten en drinken te halen. Een ritje op Nienoord is ook leuk en daarbij zag hij twee eekhoorns en een patrijs, een mooie waarneming.
Een nieuwe agenda hoefde Leo niet te kopen, want het zwemmen wat hij op meerdere plaatsen deed is helemaal gebeurd.
Wat hij wél heeft gekocht : een motor met zijspan. Daarmee rijden is wel even iets anders dan op een ‘gewone’ motor en daarom heeft hij vijf cursuslessen gevolgd.
De zijspan is overigens niet leeg : er liggen twee zakjes cement in omdat de stabiliteit van het geheel dan beter is. Het rijden met de zijspan wil Leo graag bijhouden om na corona een tentje en opblaasbare kano in de zijspan te leggen en ergens een nachtje te gaan kamperen.
Zo houdt Leo perspectief voor de komende tijd en hierbij krijgt iedereen de hartelijke groeten van hem.

Hoi allemaal,
Tja het is al even geleden dat we elkaar gezien hebben in het zwembad.
Dus even niet bijkletsen en met elkaar dollen.
Nee, het liep door corona anders.
Het was wel wennen hoor, thuis zitten, afstand houden en de mondkapjes.
Ook dat went snel.
Dan maar meer thuis doen, opruimen, spelletjes doen, wandelen met man en hond in de bossen bij Norg.
De boeken lezen waar ik niet aan toe kwam.
Lekker kokkerellen, nieuwe dingen uitproberen, niet altijd met evenveel succes.
Proberen er het beste van maken.
Ik hoop voor iedereen dat je gezellige feestdagen hebt, in grote of in kleine kring.
En natuurlijk dat we in het nieuwe jaar weer met elkaar in het zwembad kunnen plonsen.

Foka de Vries

Hallo lieve zwemmers en lieve vrijwilligers,

Hierbij een berichtje van mij. Wat vind ik het jammer dat wij elkaar al een hele tijd niet hebben gezien!
Het blijft een lastige tijd, ik mis jullie!
- Ik mis het zwemmen.
- Ik mis het gezellige kletsen.
- Ik mis het training geven.
- Ik mis zelfs jullie mopper geluiden als het volgens jullie te zwaar is 😉
Ik hoop snel op betere tijden, zodat we elkaar weer in het zwembad kunnen ontmoeten!
Ik zal eens vertellen wat ik op dit moment nog wel kan doen. Ik werk veel op de groep, wat gelukkig erg gezellig is. We maken leuke knutsels en de groep hebben we helemaal versierd.
Verder ben ik veel aan het wandelen. Bobby, de hond van mijn ouders, vindt dit helemaal niet erg. Hij wordt blij als hij mij ziet en hoopt elke keer op een gezellige wandeling. Ik heb een leuke foto toegevoegd, zodat jullie hem kunnen zien!
Wat doen jullie allemaal? Ik ben erg benieuwd.
Ik hoop dat jullie allemaal gezond blijven en dat we elkaar, zodra het weer kan, in het echt kunnen zien!

Lieve groetjes,

Anna

Wat hebben we gedaan en wat hebben we beleefd was de vraag van Grietje van der Vaart
Nu is het natuurlijk makkelijk om te zeggen: niets want we mogen niets. Maar dat is te makkelijk want er is natuurlijk heel veel gebeurd in onze levens. In maart mochten we niet meer zwemmen, sjoelen en boccia spelen en dat betekende veel voor ons.
Mijn werk in het verpleeghuis Maartenshof ging wel door maar het werk werd anders. En als het anders gaat dan je gewend bent is dat wel eens erg lastig. We gingen niet op reis naar Australië, dus geen dikke knuffel van Maaike. Maar gelukkig bestaat er whats app dus als je daar zin in hebt kan je elke dag met elkaar spreken. Hoe mooi is dat!
De zomer begon en Appie kon toch starten met zijn camping! Samen met Hans weer mogen bouwen, dit keer vouwwagens, soms een hele ingewikkelde puzzel maar het is ons gelukt.
Wat een mooie tijd was dat en wat heb ik een pannenkoeken gebakken op woensdag samen met andere vrijwilligers.
Ik heb veel mensen ontmoet, veel verhalen gehoord en ook hebben we veel plezier gehad en mogen geven. Dat had ik voor geen goud willen missen.
Dan besef je wel hoe rijk wij zelf zijn, en dan hoeft het niet eens over geld te gaan. Maar veilig wonen in je eigen huis en omringd door mensen die je liefhebben.

In augustus vertrok ons tweede kind, Gijs voor vier jaar naar Zweden. Heel optimistisch zeiden wij: het gaat beter en we gaan in de herfstvakantie die verhuisdozen die zo vreselijk in de weg staan naar Zweden brengen…
Whats app! Hoe mooi is dat!
We gingen weer zwemmen en toen toch weer niet…
Het werk begon weer op normaal te lijken, de dagbehandeling ging weer open en de senioren sportgroepen konden weer starten. Het voelde weer vertrouwd om zo aan het werk te zijn.

En nu wordt het een beetje stil op straat, we mogen niet zoveel. Maar gelukkig hebben we elkaar en weten we dat er betere tijden aan gaan komen.
We moeten zoals meneer Rutte zegt nog even volhouden en moed houden. We gaan het samen doen, op afstand of dichtbij. In de weet dat we elkaar volgend jaar weer zien en samen weer gaan sporten en vooral plezier maken!
Pas op elkaar en blijf gezond!
Joke Westra
***************************************************************************

Lieve allemaal,

Bij de start van het jaar 2020 had niemand van ons gedacht dat we elkaar vanaf half maart niet meer wekelijks in het zwembad zouden gaan zien.
We zijn nu ongeveer 9 maanden na het begin van de eerste lockdown en weten dat zwemmen in 2020 er niet meer van komt, hoe graag we dat ook zouden willen.
Dat iedereen elkaar mist is overduidelijk.
Gelukkig kunnen we contact houden en elkaar in deze nieuwsbrief van alles laten weten.

Met mij, mijn man en onze (klein)kinderen gaat het goed !
Op 30 april ben ik 65 jaar geworden, maar jullie trakteren kon niet. Hopelijk kan dat in 2021 wel.
Dochter Gwenda – jullie kennen haar vast nog wel – en haar vriend Tim kochten in juli een huis aan de Berlageweg in Groningen. Mijn man en ik hebben geholpen met klussen en dat was erg leuk om te doen. Gwenda en Tim zijn erg blij met hun nieuwe stek.

Op 1 augustus gebeurde er weer iets leuks : in Sliedrecht werd onze tweede kleinzoon geboren ! Hij heet Cas Harm (roepnaam Cas) en is inmiddels ruim 4 maanden, hij groeit ontzettend goed.
Zijn ‘grote broer’ Stijn (in september 3 jaar geworden) heeft enkele keren een paar dagen bij ons gelogeerd en dat was voor ons en hem volop genieten.

Wat ook leuk was : Melvin die bij de Zijlen in Grootegast werkt kwam enkele keren bij mij thuis voor een gezellig praatje en een kop koffie of een glas fris. Zag ik toch nog een zwemmer van De Brug.

Er zijn er op dit moment nog veel beperkingen, toch hoop ik dat iedereen fijne kerstdagen heeft en een goede jaarwisseling. Laten we goede hoop houden dat we elkaar in 2021 zodra het kan weer ontmoeten in zwembad Eekeburen.

Hartelijke groet, Grietje van der Vaart

****************************************************************

Hallo allemaal!
Het is nu alweer 11 december 2020 en ik heb de kerstboom er al staan. Ik denk dat veel mensen dat dit jaar al hebben gedaan. Het brengt gezelligheid in deze tijd. Daar ben ik dus echt de enige niet mee! Als je om je heen kijkt dan zie je al overal kerstbomen en kerstversiering in de straten, de huizen en in de winkels staan. Mensen vinden dat in deze tijd fijn!

We hebben met zijn allen een raar jaar achter de rug. We zijn dit jaar begonnen met zwemmen het was hartstikke gezellig. Iedereen had er plezier in en opeens kwam er Corona! We mochten niet meer zwemmen dat was een tegenvaller voor iedereen!
In het begin dachten we dat komt wel goed. Dat duurt niet zo lang maar het werd al langer en langer. Tot aan de zomervakantie! Zelfs de BBQ konden we niet laten doorgaan en dat was wel heel erg. We moesten ons opeens houden aan de 1,5 meter regel. We mochten dus niet dicht bij elkaar
komen! Dat was wel heel raar! Even gezellig knuffelen, spelletjes doen en na het zwemmen aan de koffie ……. dat soort dingen kon dus niet meer en het zwembad ging dicht! Dat was voor velen heel moeilijk!! We gingen dingen doen die we wel mochten doen zoals o.a. wandelen en sporten in de natuur. We hadden gelukkig een hele mooie zomer dus dat kwam goed uit! Dat zijn jullie vast nog niet vergeten.
Mijn man en ik hebben de afgelopen maanden diverse korte ritjes gemaakt met de auto. De één keer naar Friesland, dan weer naar Drenthe en uiteraard ook in Groningen. Ik houd van de kust en de zee dus daar waren we vaak te vinden! Ook hebben we weer zeehonden gekeken bij de Punt van Reide. Dat is zo leuk!! Uiteraard hebben we ook veel gewandeld om lekker de buitenlucht op te snuiven.

Wat ik ook veel heb gedaan is handwerken, knutselen etc. Ik heb truien gebreid, tassen gehaakt en samen met mijn man een overkapping getimmerd. Dat was een beste klus en ik was er op den duur ook heel erg zat van maar ja …… wie A zegt, zegt ook B.
Zo zijn we het rare Corona-jaar tot nu toe doorgekomen. Het is jammer dat het nog niet helemaal de goede kant opgaat want dat willen we allemaal wel heel graag!! We moeten ons nog een tijdje aan de regels houden, dus 1.5 meter en mondkapje op!! Dat doen we dus ook!! Wat ik wel heel erg mis is dat als je dan bijvoorbeeld even naar een winkel gaat, je dan niet even gezellig op een terrasje een kopje koffie kunt drinken of een hapje eten want dat maakt het juist zo gezellig! Nu loop je de winkel in , je koopt wat je moet en dan ga je weer weg! Niet echt gezellig!
Of gewoon even een arm om iemand heen slaan. Dat kan soms zo fijn voelen maar het mag nog even niet. Komt wel weer!!!!!
En dan het zwemmen met jullie! Dat mis ik elke week! Het kan nog steeds niet. Dat is verschrikkelijk jammer en ik hoop toch zo dat we in het begin van het volgend jaar weer met zijn allen kunnen gaan zwemmen en weer gezellig met elkaar kunnen kletsen, ook flink bezig zijn en weer samen aan de koffie. We missen Jeannette Willeke, Hinke en de andere medewerkers van het zwembad ook!!
Én dat we dit jaar weer onze leuke BBQ met zijn allen kunnen houden. Eentje waarvan we extra feest van gaan maken omdat we dit jaar geen BBQ hebben kunnen houden.
Ik wens iedereen hele fijne, gezellige feestdagen toe, een leuke jaarwisseling zonder vuurwerk toe en dat we elkaar zo snel mogelijk weer in het nieuwe jaar zullen zien.
Groetjes van Anneke
***************************************************************************************

RaboClubSupport

Geschreven door Penningmeester op 13 november 2020 om 18:16

Op donderdagavond 12 november maakte de Rabobank bekend wart iedere deelnemer van RaboClubSupport kon ontvangen. Helaas niet zoals voorheen, bij elkaar in een grote zaal, waar we allemaal in spanning zaten af te wachten. Nu via een digitale link waar op YouTube een leuke presentatie te zien was. En daarna kwam een email bericht ……
Wij ontvingen van de Rabobank het prachtige bedrag van € 247,89 en zijn daar erg blij mee.
Rabobank, heel erg bedankt voor dit initiatief en vooral ook alle leden die op De Brug Westerkwartier hebben gestemd heel hartelijk bedankt.

Zwemmen weer tijdelijk gestopt.

Geschreven door Penningmeester op 22 oktober 2020 om 12:05

Op 12 maart 2020 ging ons land in een lockdown vanwege het Corona virus. De Brug regio Westerkwartier was genoodzaakt alle sportactiviteiten stop te zetten. Een grote teleurstelling en gemis voor onze zwemmers en vrijwilligers.
Na een versoepeling van de overheidsmaatregelen heeft het bestuur in zeer goed overleg met zwembad Eekeburen het zwemmen op 23 september weer op kunnen starten met een aantal zwemmers en vrijwilligers. Er was grote blijdschap om elkaar weer te zien en het water weer in te kunnen. Een groot compliment aan alle deelnemers is helemaal op zijn plaats omdat iedereen zich uitstekend aan alle voorwaarden en afspraken hield.
Vanwege een oplaaiend Corona virus werd op 13 oktober een gedeeltelijke lockdown afgekondigd en moest het bestuur helaas besluiten het zwemmen eerst weer te beëindigen. Dit is ontzettend jammer. Zodra de overheidsmaatregelen het toelaten gaan we zeker weer van start. Hopelijk blijft iedereen gezond en zien we elkaar snel.

De Brug regio Westerkwartier heeft nu ook een website

Geschreven door Penningmeester op 20 oktober 2020 om 20:11

Dankzij Jorian Woltjer hebben we nu een eigen website